foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MISIUNEA ȘCOLII: Formarea tinerilor pentru o societate deschisă, pentru economia viitorului și pentru cetățenie activă urmând integrarea într-o Europă unită.

Colegiul Economic

“Dimitrie Cantemir” Suceava

Scoala Europeana
     Proiectul "Să ne cunoaștem fără prejudecăți” din cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară
 
     Astăzi, 29 noiembrie 2022, grupul Eco-Folclor, coordonat de doamnele  profesoare Adriana Busuioc și Mihaela Beșa, a participat la activitatea de voluntariat din cadrul proiectului SNAC cu tema ''Să ne cunoaștem tradițiile'' -Ziua Bucovinei.
     Elevii grupului Eco-Folclor au participat cu o suită de dansuri din Bucovina. Împreună cu elevii Centrului Școlar Suceava, au dansat hora Unirii pentru a marca Ziua Bucovinei și Ziua României. 
     Pe lângă promovarea tradițiilor și obiceiurilor populare românești, această activitate a avut că obiectiv includerea în activități școlare și extrașcolare a persoanelor izolate din punct de vedere social, precum și creșterea stimei de sine.

Să apreciem ceea ce contează

Mihai Gabriela

Clasa a XII-a D

Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir „ Suceava

Activitatea de astăzi a fost una deosebită şi puţin emoţionantă. De ce spun asta? Ei bine, din cuvintele şi explicaţiile doamnelor profesoare care ne-au primit astăzi am înțeles faptul că ceea ce ne deosebește nu este locul sau felul în care studiem, ci soarta şi familia de care avem parte. Deși unii dintre acești copii nu au avut șansa de a crește într-o familie fericită, cu părinți care să îi sprijine, ei continuă să zâmbească şi să arate tuturor că destinul lor, deși nefavorabil, poate fi schimbat prin ambiția lor şi sprijinul persoanelor bune din jurul lor. Într-adevăr, acești copii sunt speciali, dar nu în sensul în care credem noi, ci într-un sens pozitiv, deoarece au numeroase talent, ei reușesc să creeze lucruri atât de frumoase ce surprind plăcut pe toată lumea.

De la acești copii minunați am înțeles astăzi cât de norocoasă sunt că am o familie care să mă sprijine şi că nimic nu este imposibil, indiferent de piedicile pe care le putem întâmpina în viață. Cu toții am putea învăța câte ceva de la ei deoarece sunt plini de surprize, trebuie doar să ai timp şi dorință pentru a le descoperi.

Lumea încă nu este pregătită pentru tot talentul acestor copii.

 

Copyright © 2024 Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava - Toate drepturile rezervate.