foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MISIUNEA ȘCOLII: Formarea tinerilor pentru o societate deschisă, pentru economia viitorului și pentru cetățenie activă urmând integrarea într-o Europă unită.

Colegiul Economic

“Dimitrie Cantemir” Suceava

Scoala Europeana

     Sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Bucovina" al județului Suceava (ISU) a devenit sală de curs pentru elevii claselor a IX-a I și a XII-a K de la Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" Suceava, elevi coordonați de prof. Iacoboaia Alina și prof. Andrieș Andreea Claudia. Astfel, activitățile dedicate Săptămânii Verzi au continuat cu identificarea cauzelor care duc la apariția incendiilor de vegetație și cum pot fi acestea împiedicate, personalul specializat a prezentat mijloacele de intervenție și echipamentele de protecție, au demonstrat modul de utilizare al acestora, dar și care ar fi pașii de urmat în caz de incendiu.

 

     Săptămâna verde continuă la ,,Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" cu o activitate mult îndrăgită de elevii clasei a X-a G-Tehnician în gastronomie care au pus bazele propriei "biblioteci verzi", așa cum au numit-o aceștia. Astfel, și-au propus să creeze o colecție de plante aromatice a căror evoluție să o poată observa și pe care să le poată utiliza în activitățile practice din laboratorul gastronomic cum ar fi: busuioc, cimbru, mărar, leuștean, mentă, cimbru, pătrunjel, salvie, rozmarin, etc.

Copyright © 2024 Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava - Toate drepturile rezervate.