Accessibility Tools


foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MISIUNEA ȘCOLII: Formarea tinerilor pentru o societate deschisă, pentru economia viitorului și pentru cetățenie activă urmând integrarea într-o Europă unită.

Colegiul Economic

“Dimitrie Cantemir” Suceava

Scoala Europeana

     Elevii din clasa a XI-a G, calificarea profesională Tehnician în Gastronomie, sub coordonarea doamnei profesor Șîc Ana, au realizat în cadrul orelor de CDL GASTRONOMIE SUSTENABILĂ activități practice în cadrul cărora au gătit sustenabil.

     În realizarea preparatelor: cozonac bucovinean, sărmăluțe, pizza, cornulețe, nuci, croissante, prăjitura Albă ca Zăpada și limonadă s-au folosit doar ingrediente Bio din producția locală și s-a ținut cont de principiile detaliate în proiectul internațional “Educație pentru Gastronomie Sustenabilă” (Education for sustainable cooking) - proiect finanțat de The Carrefour Fooundation, France și implementat de Fundația WORLDSKILLS ROMANIA.

     Preparatele: cozonaci cu mac și nucă, sărmăluțe tradiționale și platou aperitiv de Crăciun au participat la concursul "Rețete și preparate culinare tradiționale din Bucovina" organizat în cadrul proiectului BUCOVINA CULINARĂ, obținând premiile II și III. Felicitări tuturor elevilor implicați!

  

 

     Elevii clasei a XI-a G, calificarea profesională Tehnician în Gastronomie, sub coordonarea doamnei profesor Șîc Ana, au desfășurat în cadrul orelor de CDL GASTRONOMIE SUSTENABILĂ, activități frumoase și interesante, atât în sala de clasă, cât și în laboratorul de alimentație. Acest CDL este inclus în proiectul internațional “Educație pentru Gastronomie Sustenabilă” (Educațion for sustenabile cooking) - proiect finanțat de The Carrefour Fooundation, France și implementat de Fundația WORDSKILLS ROM NIA, cu sediul în Cluj-Napoca, reprezentată de domnul director de programe Dumitrache Victor Marian, fundație cu care are parteneriat COLEGIUL ECONOMIC ”DIMITRIE CANTEMIR” SUCEAVA. Echipa de proiect este formată din doamna director prof. Trufin Eugenia, doamna director adjunct Panaite Liliana, doamna Rotaru Magda-reprezentant al agentului Economic Restaurant AnyTime și prof. Șîc Ana. Studierea și practicarea gastronomiei sustenabile sunt importante, deoarece ne ajută să înțelegem beneficiile alegerii alimentelor locale și de sezon. Aceste alimente sunt mai sănătoase, au impact mai mic asupra mediului și contribuie la reducerea risipei alimentare, la crearea unei culturi a alimentației responsabile și durabile, dar și la promovarea unor noi practici mai bune în ceea ce privește alegerea, pregătirea și servirea alimentelor. Având în vedere respectarea acestor criterii pe gastronomie sustenabilă elevii au lucrat frumos, pe echipe, astfel: -au identificat obiectivele de dezvoltare durabilă care pot fi îndeplinite și de Județul Suceava până în 2030; -au argumentat cum se aplică conceptul de gastronomie sustenabilă în familie; -în aplicația – “Restaurantul din comunitatea mea” –și-au ales unul dintre restaurantele în care și-au desfășurat stagiul de pregătire practică, precizând: activitatea pe care o derulează, cum contribuie la protejarea mediului înconjurător, siguranța alimentară, sănătatea și bunăstarea celor din jur, sprijinirea economiei locale și conservarea tradițiilor; -au întocmit liste meniu cu preparate culinare și băuturi pe gastronomie sustenabilă pentru un restaurant propriu și au început să gătească aceste preparate în laboratorul de alimentație (supă cremă de legume, fripură de curcan la cuptor cu risotto cu ciuperci, salată de murături, tartă cu vișine, limonadă cu lămâie și mentă).

 


Provocarile adolescentei

”O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel”

 



Ziua verde

”O activitate de succes în Săptămâna Școala altfel”



 

Raport final - Programul Național ”Școala altfel” – 26 - 30.03.2018

 

Copyright © 2024 Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava - Toate drepturile rezervate.