foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
MISIUNEA ȘCOLII: Formarea tinerilor pentru o societate deschisă, pentru economia viitorului și pentru cetățenie activă urmând integrarea într-o Europă unită.

Colegiul Economic

“Dimitrie Cantemir” Suceava

Scoala Europeana

     În data de 17 mai 2024, la Colegiul Economic „Ion Ghica”, Târgoviște, s-a desfășurat etapa națională a COMPETIȚIEI BUSINESS PLAN, înscrisă în Calendarul competiţiilor şcolare, aprobat de Ministerul Educaţiei prin O.M.E. nr. 3469/29.01.2024. Din peste 300 firme de exercițiu care au concurat la etapele locale, județene și regionale au ajuns în Târgoviște, într-un oraș de poveste, opt firme de exercițiu reprezentând cele opt regiuni ale țării. Din regiunea Nord-Est, cu FE RO-PEISAJ SRL, elevii PROȚIUC M. GEANINA și ALIMAN F. GABRIEL- ALEXANDRU, de la Colegiul Economic Dimitrie Cantemir, Suceava, coordonați de director adjunct prof. PANAITE LILIANA, au urcat pe podium obținând LOCUL III. Provocatoare și motivantă, competiţia Business Plan are ca scop dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor, dobândite prin activitatea desfăşurată prin „firma de exerciţiu” și constă în prezentarea de către elevii implicați a unor planuri de afaceri. Firma de exercițiu este și va fi mereu o experiență de învățare utilă și un prilej prin care „nu construiești o afacere, construiești oameni, apoi oamenii construiesc afacerea.”

 


     Pe data de 22 aprilie 2024 a avut loc etapa regională a Competiției ”Business Plan”, desfășurată la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Iași. La evenimentul organizat anual sub egida Ministerului Educației și Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), au participat firmele de exercițiu câștigătoare la etapa județeană din şase județe ale Regiunii de Dezvoltare Nord Est, respectiv Vaslui, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani și Iași. Elevii și-au prezentat planurile de afaceri și au susținut în fața comisiei de evaluare, propunerile lor antreprenoriale iar în urma evaluării a fost desemnată câștigătoare firma de exercițiu F.E. RO-PEISAJ S.R.L reprezentată de elevii Proțiuc Geanina, Aliman Gabriel Alexandru și Hanganu Raluca de la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir" din Suceava, sub coordonarea doamnei profesor Panaite Liliana care va reprezenta regiunea la etapa națională a competiției, programată în luna mai la Târgoviște. Felicitări tuturor participanților și urăm succes echipei câștigătoare!

 

 


În data de 23 martie, Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" Suceava a găzduit etapa județeană a Competiției "BUSINESS PLAN". Felicităm toate echipele care au avut oportunitate de a-și valorifica spiritul antreprenorial prin firma de exercițiu:
◇FE ROPEISAJ SRL, coord. Prof. Panaite Liliana, Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" Suceava
◇FE ART PEISAJ SRL, coord. Prof. Bocanci Florența, Colegiul ,,Vasile Lovinescu" Fălticeni;
◇FE AIDA SRL, coord. Prof. Popescu Angela, Colegiul Tehnic Rădăuți;
◇Fe DELICII DIN CĂMARA BUNICII, coord. Prof. Onofrei Simona Antonela și Prof. Iacoboaia Alina, Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" Suceava;
◇FE ECORO SRL, coord. Prof. Olari Cristina, Colegiul Silvic Bucovina;
◇FE GLAM AIR SRL, coord. Prof. Vultur Petronela, Colegiul ,,Alexandru cel Bun", Gura Humorului;
◇FE IBRICUL CASEI SRL, coord. Prof. Popescu Angela, Colegiul Tehnic Rădăuți.
Activitatea s-a desfășurat cu implicarea domnului inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic prof. Ursulean Dumitru Gavril și a doamnelor Ruxandra Mihalachi și Muntean Alexandra, membri InBusiness Club Suceava, cărora le mulțumim pentru prezență. Mulțumim, de asemenea, comisiei de organizare și evaluare și urăm succes echipei FE ROPEISAJ SRL calificată pentru etapa regională a competiției!

    


În data de 25 Martie, Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" a găzduit etapa județeană a Competiției BUSINESS PLAN pentru firmele de exercițiu, etapă la care au participat cu entuziasm opt firme de exercițiu.

Mulțumim Domnului Inspector Ursulean Dumitru, pentru sprijinul acordat în organizarea competiției și felicităm toți participanții pentru rezultatele obținute:

Locul I: FE MARKETING EXPERT SRL (Colegiul ,,Vasile Lovinescu" Fălticeni, prof. Coordonator Stafie Amalia Luciana);

Locul II: FE MISTEA SRL (Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir" Suceava, prof. coordonator Panaite Liliana și prof. Andrieș Andreea Claudia);

Locul III: FE POPASUL CĂLĂTORULUI SRL (Colegiul ,,Vasile Lovinescu" Fălticeni, prof. Coordonator Nemițanu Emilia);

Mențiuni:
-FE IE_LELE SRL (Colegiul Tehnic Rădăuți, prof. coordonator Popescu Angela);
-FE THE SWEET WAY SRL (Colegiul Economic ,,Dimitrie Cantemir", prof. coordonator Stafie Gabriela și prof. Ioachimescu Adriana);
-FE TOUR GH SRL (Colegiul ,,Alexandru cel Bun" Gura Humorului, prof. coordonator Maftei Elvira);
- FE HEAVEN TOUCH SRL (Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, prof. coordonator Axentioi Anca Cecilia);
-FE FELLINE STYLE SRL (Colegiul Tehnic ,,Al. I. Cuza" Suceava, prof. coordonatori Chiper Andreea Ramona și Dumitrescu Maria Olguța).

Mulțumim pentru implicare comisiei de organizare și evaluare și urăm succes echipei câștigătoare la etapa următoare.

 

Copyright © 2024 Colegiul Economic Dimitrie Cantemir Suceava - Toate drepturile rezervate.