Sunteți aici: Acasă Activități Concursul Județean „Rețete și preparate culinare tradiționale din Bucovina”
Accessibility Tools
Vineri, 6 decembrie, elevii Grâul Matei Nicolae și Cîrlan Denis Valentin din clasa a XII-a G, sub îndrumarea prof. Șîc Ana au participat la Concursul Județean „Rețete și preparate culinare tradiționale din Bucovina” organizat de Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, concurs în cadrul căruia au gătit rețete tradiționale-„Pelincile Maicii Domnului” (Turte cu julfă) și „Prăjitură rădăuțeană” adoptând tehnici culinare sustenabile, aliniate la standardele internaționale și obținând Locul I. Aceste delicii autentice au fost preparate cu multă pasiune și respect pentru tradițiile noastre, iar elevii au învățat cum să păstreze și să promoveze gastronomia locală într-un mod sustenabil. Principiile adoptate de aceștia au fost în concordanță cu obiectivele CDL-ului Educație pentru Gastronomie Sustenabilă – un proiect inovator dedicat formării următoarei generații de profesioniști în gastronomie.